Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Zien en doen

Van een ontspannend biertje en een heerlijke maaltijd op een zonnig dorpsterras, tot een fietstocht met het hele gezin in onze charmante landelijke omgeving, er is genoeg te zien en doen in Zonnemaire.

Dijkhuisjes

Wanneer je vanuit Brouwershaven over de Kijkuitsedijk naar Zonnemaire rijdt, waan je je soms even op zo'n typisch Frans landweggetje. Niets dan weiland, ruimte en stilte om je heen. En dan ineens, na de scherpe bocht naar rechts, ligt daar de buurtschap Dijkhuisjes, dat om precies te zijn uit zeven huizen bestaat. Zeven voormalige, steeds prachtig verbouwde en gemoderniseerde arbeiderswoninkjes, ruim een eeuw oud. Met de eindeloze Duivelandse polders rondom krijgt het woord nietig hier betekenis. En daar, achter de dijk, klotst de Grevelingen.

website

Duiken en Snorkelen

Scheepswrakken, parende sepia’s, zeepaardjes. De wereld onder water is in Zeeland minstens even kleurrijk en afwisselend als de wereld op het land. De Zeeuwse wateren zijn dan ook populaire duikgebieden in West-Europa. Met name Nationaal Park de Oosterschelde en de Grevelingen zijn drukbezochte duikwateren. Klik hieronder om meer te lezen over de verschillende duiklocaties in de buurt van Zonnemaire.

website

Molen De Korenbloem

Molen De Korenbloem is een korenmolen uit 1873 aan de Molendreef in Zonnemaire. Het is een ronde stenen stellingmolen en is te bezoeken als de molen draait. In De Korenbloem wordt momenteel veevoer gemalen. De molen is veelal op zaterdag tussen 11 uur en 17 uur te bezoeken en als de molen draait.

website