Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Buurtplek

November 1, 2020

Eindelijk is het zo ver. Eind maart 2021 is de eerste voorbereiding getroffen om het grasveld om te toveren naar een mooie buurtplek met een landschapje waar mensen kunnen verpozen.  

Het ontwikkelen van het plan heeft heel wat jaartjes geduurd. In januari 2020 is in het dorpshuis het plan gepresenteerd. Niet alleen de dorpsgenoten waren overtuigd van het belang om deze verlaten plek te ontwikkelen. De gemeente en Zeeuwland zagen daar ook een belang omdat de leefbaarheid onder druk stond. Uiteindelijk werd het ontwikkelen van het plan dus een gedeeld belang en werden kosten door meerdere partijen gedragen.

Zeeuwland heeft budget beschikbaar gesteld voor de schuttingen aan de achterzijde van de woningen en het verbeteren van de voortuinen. De gemeente heeft budget beschikbaar gesteld voor de binnentuin. Ook heeft de werkgroep via Kern met Pit een bedrag ontvangen en heeft Ingrid Linssen door mee te doen met een prijsvraag € 1.000 ingebracht.

Vanaf maart is door ‘onze huisaannemer’ van de Velde Groenverzorging het plan uitgevoerd. Gedurende enkele maanden hebben werknemers de platte omgeving aangepast naar wat het nu is. Tussentijds is het plan nog iets bijgesteld omdat het hoogteverschil te groot was in relatie tot de ruimte die beschikbaar is.  Hieronder een impressie van de ontwikkeling.

Rond de bouwvakvakantie was het meeste werk afgerond. Kortgeleden zijn de bankjes, de pergola en de verlichting aangebracht. Nu wachten we op het juiste seizoen voor de aanplant van enkele fruitbomen en het inrichten van de voortuinen.

We kijken er naar uit want voor het planten van de bomen worden ook de bewoners gevraagd om aanwezig te zijn. Een klein feestje  voor de buurt!

Wilt u meer foto's bekijken? Klik hier.

September2021                                                                          

Foto’s Ada Overwater