Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Welkom in Zonnemaire!

Wij zijn een kleine gemeenschap met veel oog voor de natuur, ondernemerszin, kunstzinnigheid, muzikaliteit en gezelligheid.
Er is veel ruimte om hier tot rust te komen. Rust is waar wij van houden, maar een gezellig evenement gaan we uiteraard niet uit de weg.
Gasten zijn hier van harte welkom, mits ze zich gedragen en zich kunnen aanpassen aan de plaatselijke gewoonten.
Geniet dus van dit prachtige stuk van het eiland Schouwen-Duiveland, met weidse uitzichten, fraaie flora en fauna en veel waterpartijen.

Zonnemaire is een dorp midden op het eiland Schouwen-Duiveland en heeft rond de 700 inwoners. Het is een klein maar levendig plaatsje. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd gedurende het jaar. De naam Zonnemaire komt van Sonnemare of Sunnonmeri. Dit was het water dat de eilanden Bommenede en Schouwen van elkaar scheidde. Eerst heette deze sloot de ‘Sonne’. Toen deze naam niet meer gebruikt werd, werd er ‘Mare’ aan toegevoegd. Beide betekenen echter water, dus eigenlijk betekent Sonnemare water-water.

Zien en doen

Zien en doen

Van een ontspannend biertje en een heerlijk maaltijd op een zonnig dorpsterras tot een fietstocht met het hele gezin in onze charmante landelijke omgeving, er is genoeg te zien en doen in Zonnemaire.

Meer

Natuur

Schouwen-Duiveland is een paradijs voor vogelliefhebbers. De Naterkreek is vlakbij het dorp en is de perfecte plek om de lepelaar, de bruine kiekendief en andere soorten te spotten.

Meer

Bommenede

Veilig verstopt en weg van de drukte vindt u het pittoreske Bommenede: een haventje en strandje aan de Grevelingen. Te midden van weelderig groen en lokale bootjes is dit een perfecte plaats om met familie of vrienden van een dagje aan, in of op het water te genieten.

Meer

Zoekt u een plek om te overnachten?

Van volledig gemeubileerde vakantiehuizen tot prachtige campings, wij weten zeker dat u een accommodatie vindt die bij u past. Om u op weg te helpen hier wat suggesties:

Bekijk het lokale aanbod

Meer

Er is nog veel meer dat we met u willen delen

Geschiedenis

Van het fascinerende verleden van  Bommenede en Nobelprijswinnaar Pieter Zeeman tot de verwoestende watersnoodramp van 1953, vindt u in ons dorp een rijk stukje geschiedenis. Klik hieronder om meer te weten te komen.

Meer