Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Uw ontspanning moet geen inspanning zijn

Nog meer voorbereidingen. Reis naar het vliegveld. Files. Security check. En nu corona protocol? Was een vakantie niet bedoeld om te ontspannen…?  Vakantie in eigen land is niet alleen een groenere keuze, u omzeilt ook een hoop onzekerheden en hindernissen. Dat betekent dat u zich kunt concentreren op de belangrijker zaken, namelijk zorgen dat u van uw welverdiende rust kunt genieten!

Zonnemaire is een dorp midden op het eiland Schouwen-Duiveland en heeft rond de 750 inwoners. Het is een klein maar levendig plaatsje. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd gedurende het jaar (van het legendarische Koningsnacht feest en zomerfestivals tot de culinaire route in december). De naam Zonnemaire komt van Sonnemare of Sunnonmeri. Dit was het water dat de eilanden Bommenede en Schouwen van elkaar scheidde. Eerst heette deze sloot de ‘Sonne’. Toen deze naam niet meer gebruikt werd, werd er ‘Mare’ aan toegevoegd. Beide betekenen echter water, dus eigenlijk betekent Sonnemare water-water.

Zien en doen

Zien en doen

Van een ontspannend biertje en een heerlijk maaltijd op een zonnig dorpsterras tot een fietstocht met het hele gezin in onze charmante landelijke omgeving, er is genoeg te zien en doen in Zonnemaire.

Meer

Natuur

Schouwen-Duiveland is een paradijs voor vogelliefhebbers. De Naterkreek is vlakbij het dorp en is de perfecte plek om de lepelaar, de bruine kiekendief en andere soorten te spotten.

Meer

Bommenede

Veilig verstopt en weg van de drukte vindt u het pittoreske Bommenede: een haventje en strandje aan de Grevelingen. Te midden van weelderig groen en lokale bootjes is dit een perfecte plaats om met familie of vrienden van een dagje aan het water te genieten.

Meer

Zoekt u een plek om te overnachten?

Van volledig gemeubileerde vakantiehuizen tot prachtige campings, wij weten zeker dat u een accommodatie vindt die bij u past. Om u op weg te helpen hier wat suggesties:

Bekijk het lokale aanbod

Meer

Er is nog veel meer dat we met u willen delen

Geschiedenis

Van het fascinerende verleden van  Bommenede en Nobelprijswinnaar Pieter Zeeman tot de verwoestende watersnoodramp van 1953, vindt u in ons dorp een rijk stukje geschiedenis. Klik hieronder om meer te weten te komen.

Meer