Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Dorpsraad Zonnemaire

Voor en door de bewoners van Zonnemaire. De Dorpsraad wil ervoor zorgen dat ieders stem gehoord wordt.

U doet toch ook met ons mee?

In ons dorp zijn vele geledingen actief. Kunstzinnig, muzikaal, sociaal, sportief, creatief, betrokken, behulpzaam, werkzaam, cultureel, geloofsgemeenschap, gezelligheid, natuur, rust, ruimte, jacht.

Allemaal verenigd in ons dorp en toch ieder op de eigen wijze. Met respect naar en voor elkaar.

Wat wij doen

Wij zijn geen politieke organisatie. Wij fungeren als een platform waar u uw visies en ideeën kunt uitwisselen zodat deze aan de lokale overheid - gemeente Schouwen-Duiveland - en andere instanties gepresenteerd kunnen worden. Onze raad bestaat uit zeven vrijwillige leden, allen inwoners van Zonnemaire met elk een eigen aandachtsgebied.

Hoe kunt u helpen?

Momenteel houden wij jaarlijks twee openbare vergaderingen. Wij verzoeken u dringend hier aan deel te nemen! Ook bieden onze website en social media kanalen de mogelijkheid om op elk moment vragen te stellen of suggesties te doen.

Laten we samen meer bereiken

Wij geloven van harte dat leven op een eiland niet betekent dat iedereen op zijn eigen eilandje leeft..! Dat betekent ook dat we samen het beste moeten maken van wat we hebben. Heeft u ideeën over het nog beter en mooier maken van ons dorp? Laat het ons weten.

Neem contact opDe volgende vergaderingen

We kunnen allemaal trots zijn op

Verenigingen

Wilt u meer te weten komen over een aantal van onze lokale organisaties en verenigingen die geweldig werk verrichten in onze gemeenschap? Klik dan op de link voor meer informatie.

Ontdek meer

Kunst & Cultuur

Het kloppend hart van elk dorp is zijn gemeenschap en de onze wil u graag een warm welkom heten. Wij zijn er ook trots op dat veel creatieve geesten Zonnemaire hun thuis noemen. Als u een momentje heeft stellen wij deze creatieve gemeenschap graag aan u voor.

Ontdek meer

Natuur

Schouwen-Duiveland is een paradijs voor vogelliefhebbers. De Naterkreek is vlakbij het dorp en is de perfecte plek om de lepelaar, de bruine kiekendief en andere soorten te spotten.

Ontdek meer

Bommenede

Veilig verstopt en weg van de drukte vindt u het pittoreske Bommenede; een haventje en strandje aan de Grevelingen. Te midden van weelderig groen en lokale bootjes is dit een perfecte plaats om met familie of vrienden van een dagje aan het water te genieten.

Ontdek meer

Geschiedenis

Van het fascinerende verleden van Bommenede en Nobelprijswinnaar Pieter Zeeman tot de verwoestende watersnoodramp van 1953, vindt u in ons dorp een rijk stukje geschiedenis. Klik hieronder om meer te weten te komen.

Ontdek meer

Kerk

Onze historische kerk dient de gemeenschap met bijeenkomsten en ondersteuning. Klik hier om meer te weten te komen over alles wat zij doen.

Ontdek meer