Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Bommenede

Veilig verstopt en weg van de drukte vindt u het pittoreske Bommenede, met haventje en strandje aan de Grevelingen.Te midden van weelderig groen en lokale bootjes is dit een perfecte plaats om met familie of vrienden van een dagje aan het water te genieten.

Watersportvereniging Bommenee

WSV Bommenee is in 2012 officieel opgericht door vijf inwoners uit Zonnemaire, gesteund door ongeveer dertig dorpsgenoten. Vanaf die tijd is hard gewerkt aan het realiseren van een eigen haventje in de voormalige werkhaven van Bommenede. Het lidmaatschap is in principe voorbehouden aan inwoners van Zonnemaire en de vereniging heeft ruim 35 leden. Naast de ligplaatsen in het water, zijn er ook staplaatsen voor kleine boten die een eigen trailerhelling ter beschikking hebben.

Geschiedenis van Bommenede

Bommenede is een voormalig eiland, plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Zeeland. Het was een van de vier eilanden die later werden samengevoegd tot Schouwen-Duiveland. Bommenede is gesticht door monniken van de abdij Ten Duinen in het begin van de 12e eeuw. De naam komt in 1165 voor het eerst voor als insula Bomne, het eiland van Bomne.