Dorpsraad Zonnemaire

Kalender

<< Sep 2015 >>
mdwdvzz
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4


hulpkring

pr_zeemanDe Buste van Pieter Zeeman wordt op donderdag 7 mei terug op zijn sokkel geplaatst, meldde vandaag de Gemeente.

Het borstbeeld van Pieter Zeeman is van zijn sokkel gehaald zodat er een replica kon worden gegoten. Deze replica zal op zijn beurt weer in de Universiteit van Amsterdam worden geplaatst.

 

Zonnemaire, 14 april 2015.

hulpkringBeste bewoners van Zonnemaire
Tijdens een aantal recente bijeenkomsten van de dorpsraad met de bewoners van het dorp is gebleken dat er behoefte bestaat aan een hulpdienst voor en door de bewoners van Zonnemaire. Namelijk bij het project “Krot of Kans” en bij “Leefbaarheid in de kernen”. Vanuit de dorpsraad en de SMWO (Stichting Maatschappelijk Welzijn Oosterschelde) is er initiatief genomen om hier vorm aan te gaan geven in de vorm van ‘Hulp Kring Zonnemaire’ (HKZ). Op dit moment is het zover dat we de concrete organisatie aan het opzetten zijn. We hanteren een daarbij passend logo. Tevens hebben we een Kringraad gevormd met een kleine groep vrijwilligers, die we de “binnenkring” noemen. We willen deze organisatie uitbreiden/voltooien en daartoe meer vrijwilligers werven onder de dorpsbewoners.

Graag nodigen we u uit voor de openbare dorpsvergadering van woensdag 22 april as. om 19.30 uur in het dorpshuis van Zonnemaire, waarbij we de uitwerking van deze HKZ met u willen bespreken. U kunt zich daarbij tevens aanmelden voor een vrijwilligerstaak. Als u onverhoopt niet in de gelegenheid bent om deze vergadering te bezoeken kunt u hierover informatie verkrijgen bij Marlene v.d.Wekken, dorpshuis Zonnemaire en op het telefoonnummer 06-30 862 861 en zich zo mogelijk ook als vrijwilliger aanmelden.
Graag spreken we u hierover spoedig in het belang van een goed en sociaal leefbaar Zonnemaire.

Namens de Hulpkring Zonnemaire:
Joost Loomans (inwoner Zonnemaire)
Klaas Mandemaker (SOOS)
Marlène v.d. Wekken(Dorpshuis)
Rianne de Munnik (inwoner Zonnemaire)
Sjenny v.d. Velde (inwoner Zonnemaire)
Jacolien de Gorp (SMWO)
Janny Walhout (dorpsraad)
Henk Walhout (inwoner Zonnemaire)

 

Het borstbeeld van Pieter Zeeman van zijn sokkel worden gehaald.
In Woudrichem zal een replica worden gegoten die zal worden geplaatst in het voormalig Zeeman-laboratorium in Amsterdam.

Het origineel dat nu in Zonnemaire staat stond ooit in de Universiteit in Amsterdam maar is later geschonken aan de geboorteplaats van Zeeman.

Gelet op de belangrijke rol die Zeeman als natuurkundige heeft gespeeld is besloten het voormalige Zeeman-laboratorium te voorzien van een replica van het originele borstbeeld.